Nieuw: gecombineerde cyber- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Zurich

Zurich heeft in samenwerking met Turien & Co een gecombineerde cyber- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering op de markt gebracht.  Om te bepalen of uw onderneming voor dit product in aanmerking komt gelden de volgende criteria;


Uw organisatie is een stichting, vereniging of B.V.
De omzet bedraagt niet

Zurich heeft in samenwerking met Turien & Co een gecombineerde cyber- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering op de markt gebracht. Om te bepalen of uw onderneming voor dit product in aanmerking komt gelden de volgende criteria;

 • Uw organisatie is een stichting, vereniging of B.V.
 • De omzet bedraagt niet meer dan €25.000.000 en de organisatie bestaat minimaal 2 jaar.
 • Maximaal 10% van de omzet wordt gegenereerd direct of indirect in de Verenigde Staten.
 • Maximaal 50% van de omzet wordt online gegenereerd.
 • Er dienen geen vestigingen buiten Nederland te worden verzekerd en aanvrager is geen dochtermaatschappij.
 • De rechtspersoon heeft geen negatief eigen vermogen op het moment van het aangaan van de verzekering en/of een eventueel nettoverlies in de afgelopen twee jaar is niet groter dan het huidige eigen vermogen.
 • Alle vertrouwelijke en persoonlijke informatie wordt versleuteld.
 • Er is een incidentbeleid opgesteld waarin belangrijke te nemen stappen staan beschreven in geval van een cyber- of privacy-incident.
 • Minstens eenmaal per maand wordt een back-up gemaakt van de elektronische data buiten het netwerk van verzekerde. Deze backups worden offline opgeslagen en regelmatig getest.
 • Permanente antivirussoftware en firewall zijn geïnstalleerd en updates worden zo snel als redelijkerwijs mogelijk uitgevoerd.
 • Men heeft een beleid voor het regelmatig patchen van systemen en applicaties.
 • Bedrijfsbreed is het afgelopen jaar een training/bewustwordingsprogramma op het gebied van privacy gegeven of dit gaat binnen nu en 6 maanden gebeuren.
 • Externe (Remote) toegang tot systemen verloopt via MFA (multi factor authentication).
 • Niet meer dan 100.000 betaalkaartgegevens worden opgeslagen en/of verwerkt.
 • De onderneming valt niet in een van de volgende categorieën: retail, horeca, assurantietussenpersoon, betalingsverwerkers, data aggregator, data-processingbedrijven, ICT-dienstverlener, financiële instellingen, claimstichting, online casino/gaming en tradingplatforms, online media, pharma, seksindustrie, sociale netwerkbedrijven, onderwijsinstellingen, gezondheidsinstellingen, makelaar, accountant, financieel adviseur, biotech, hightech, voetbalverenigingen, luchtvaartbedrijven, telecombedrijven en publieke sector.

Wilt u meer weten over deze verzekering? Bel Barneveld 0342-401945 of stuur ons uw contactverzoek.

Meer nieuws over datarisk­verzekering­en

16-02-2023

Markel start samenwerking met Kennedy Van der Laan voor haar cyberverzekering

Markel gaat samenwerking aan met Kennedy Van der Laan voor haar cyberverzekering.   Dinsdag 17 januari jl. vond de officiële kick-off plaats van de samenwerking tussen Markel Nederland en Kennedy Van der Laan ten aanzien van de cyber respons dienstverlening die Markel biedt op haar cyberverzekering.

Lees verder
03-03-2023

Cyberverzekeringen: vergelijkbaarheid vraagt aandacht van verzekeraars

Het is moeilijk om cyberverzekeringen onderling te vergelijken, onder meer door complexiteit van het risico en de voorwaarden. Het is van belang dat de sector gezamenlijk bekijkt hoe zij kan bijdragen aan de onderlinge vergelijkbaarheid van het productaanbod. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Lees verder
18-04-2023

Nieuwe cyber propositie Markel; Cyber 360

Als opvolger van de in september 2021 geïntroduceerde 'cybercrime verzekering' heeft Markel de 'Cyber 360 verzekering' gelanceerd. Een nieuwe naam voor een sterk verbeterd product. Zo is de dekking duidelijker omschreven en op een aantal punten aanzienlijk verruimd. Daarnaast is de doelgroep flink opgerekt. Graag

Lees verder
20-09-2023

MKB-keurmerk cyberveiligheid pas over paar jaar

Het CCV mag van demissionair minister Adriaansens het MKB-keurmerk cyberveiligheid ontwikkelen waar door de Tweede Kamer is gevraagd. Adriaansens voorziet een ontwikkelingstijd van twee jaar. Adriaansens: "Ik ben voornemens het CCV nog vóór het einde van dit jaar subsidie te verstrekken. De ontwikkeling van het

Lees verder
29-02-2024

NIS2 quickscan

De Rijksoverheid heeft een NIS2-quickscan beschikbaar gesteld. Die scan bevat onder meer een checklijst van veertig vragen die organisaties moet helpen bij de voorbereiding op de nieuwe Europese cyberwet NIS2. De scan is met name bedoeld voor it- en cybersecurity-specialisten en -verantwoordelijken binnen organisaties en bedrijven.

Lees verder