Risicobeheersing Data & Online risico's

Om uw cyber- en datarisico's te kunnen verzekeren zult u de minimale preventie binnen uw onderneming op orde moeten hebben.

U zult zelf preventiemaatregelen moeten doorvoeren om de data & online risico's voor uw bedrijf of organisatie beheersbaar en verzekerbaar te maken;

 • Risico management
 • Interne bewustwording
 • Beveiliging

Interne bewustwording

Het bewustzijn op het vlak van informatiebeveiliging dient breed te worden gedragen door uw medewerkers, ongeacht op welk niveau zij opereren. Maak hierbij onderscheid tussen de categorie Kennis, Houding en Gedrag. Train medewerkers om phishing te voorkomen.

Beveiliging

Zorg ervoor dat uw computers en bedrijfsnetwerk zijn beveiligd met minimaal een firewall, virusscanner, spamfilter en anti-spyware software en houd deze altijd up to date! Gebruik sterke wachtwoorden en gebruik hiervoor een wachtwoordenmanager. Laat de beveiliging van uw computers en bedrijfsnetwerk beheren door professionals.

Nuttige websites

Digibewust.nl Informatieve website over veilig gebruik van internet en digitale toepassingen

Privacychecker.nl Diverse scans om uw producten of diensten te toetsen aan de Wet bescherming persoonsgegevens

Nederlands Cyber Collectief Onder meer een spoeddienst; de Cyberwacht, die u kunt bellen bij een hack en een Risico-Vindmachine die inzicht verschaft in het kwetsbaarheidsniveau van het mkb-bedrijf en eerste hulp bij Hacks

Een datarisk­verzekering specifiek voor uw branche

Iedere branche kent zijn eigen uitdagingen. Onze onafhankelijke adviseurs kennen deze uitdagingen en weten daardoor exact waar men op moet letten bij het aanbieden van een passend voorstel. Eventueel aangevuld met uw persoonlijke wensen.

Hele prettige en professionele advisering. Highly recommended!

Reactie van Jaap van Raalte

Fijne snelle en goede service

Reactie van Michael Kok
In het kort

Wat verzekert u met een datarisk­verzekering

Een cyberverzekering vergoedt de financiƫle schade die een bedrijf lijdt als gevolg van een digitaal risico, ook een cyberincident genaamd. De definitie van cyberincident kan per verzekeraarsvoorwaarden verschillen, maar in de basis is een cyberincident een lek of een hack.

Wel verzekerd

 • Incident response diensten
 • Vergoeding forensisch onderzoek
 • Reconstructiekosten van data
 • Schade door bedrijfsstilstand
 • Afpersingskosten
 • Aansprakelijkheid als gevolg van cyberincident
 • Bestuurlijke boetes

Niet verzekerd

 • Fraude (eigen medewerkers) en opzet
 • Contractuele aansprakelijkheid
 • Schade aan illegaal verkregen data en software
 • Uitval van infrastructurele diensten

De voordelen van datariskverzekeringen.nl

Onafhankelijk en marktbreed advies

De kernwaarde van onze dienstverlening is het bieden van onafhankelijk advies, waarbij we geen belang hebben bij de uitkomst van het advies.

Hierdoor kunt u altijd vertrouwen op objectieve en eerlijke begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen.

Snel, correct en grondig

Snelheid is een belangrijke factor in de hedendaagse (zakelijke) wereld, waarbij u steeds sneller moet kunnen inspelen op veranderingen en ontwikkelingen in de markt.

Wij begrijpen dit en streven altijd naar een snelle reactie, zonder dat dit ten koste gaat van de grondigheid en kwaliteit van het advies.

Professionele schadeafhandeling

Het afhandelen van schadeclaims kan een tijdrovend en complex proces zijn, waarbij veel kennis en ervaring vereist is. Bij de afhandeling kijken wij niet alleen naar de financiƫle vergoeding van de schade, maar ook naar andere aspecten zoals mogelijke juridische gevolgen.

U kunt erop vertrouwen dat de afhandeling van uw schadeclaims bij ons in goede handen is.

Verzekeraars van datarisk­verzekering­en

Bij het maken van de offerte voor uw datarisk­verzekering maken we een onafhankelijke vergelijking van de mogelijkheden die door de verzekeraars waar we mee samenwerken worden aangeboden.