Verscherpte acceptatierichtlijnen AIG Cyberedge Quotepad

Per heden geldt bij de aanvraag van nieuwe AIG cyberverzekering (Cyberedge Quotepad) verscherpte acceptatierichtlijnen. Indien (kandidaat) verzekerde niet aan de acceptatierichtlijnen voldoet geldt een 50% sublimiet en 50% zelfbehoud.

De 50% zelfbehoud werkt als een afzonderlijke eigen bijdrage van 50% van de totale ransomwareschade, naast

Per heden geldt bij de aanvraag van nieuwe AIG cyberverzekering (Cyberedge Quotepad) verscherpte acceptatierichtlijnen. Indien (kandidaat) verzekerde niet aan de acceptatierichtlijnen voldoet geldt een50% sublimiet en 50% zelfbehoud.

De 50% zelfbehoud werkt als een afzonderlijke eigen bijdrage van 50% van de totale ransomwareschade, naast het eigen risico. Hierbij betaalt AIG maximaal 50% van de schade en de klant ook 50%, plus het eigen risico. Deze 50% zelfbehoud geldt dus niet voor andere schades.

De aanvullende acceptatievragen:

  • Aanvrager traint al haar medewerkers op bewustwording van cyberincidenten en cyberveiligheid.
  • Aanvrager versleuteld (encrypt) gevoelige gegevens.
  • Aanvrager heeft op alle laptops, desktops, servers en emailsystemen een antivirus- /malwaresoftware programma geïnstalleerd.
  • Aanvrager heeft automatische updates geactiveerd voor minimaal het 'Operating System' (o.a. Windows of Apple OS)en de antivirus/malware software.
  • Aanvrager heeft een wachtwoordbeleid waarbij de wachtwoorden bestaan uit minimaal een letter, cijfer,hoofdletter en een speciaal teken.
  • Indien aanvrager de mogelijkheid biedt om in te loggen op afstand (zoals t.b.v. thuiswerken of opdrachtgevers),wordt er gebruik gemaakt van een beveiligde verbinding met meervoudige authenticatie (MFA).
  • Aanvrager heeft een patchbeleid waarbij kritische updates (conform publicatie door het Digital Trust Centervan de rijksoverheid) binnen 72 uur na publicatie worden uitgevoerd
  • Aanvrager heeft offline back-ups voor alle kritische systemen en data, of als alternatief online back-ups die zijnbeveiligd met meervoudige authenticatie (MFA). Deze back-ups worden regelmatig getest.

Klik hier voor de nieuwe Cyberedge Quotepadvan AIG. Vragen? Bel 0342-401945.

Meer nieuws over datarisk­verzekering­en

26-10-2022

Cybermonday - 10% korting op uw Hiscox CyberClear verzekering

Op cybermonday bieden wij u de Hiscox CyberClearverzekering aan met 10% doorlopende korting op de premie. Vraag nu uw offerte op of bel ons op 0342-401945

Lees verder
26-10-2022

Vernieuwde cyberpropositie Hiscox CyberClear per 1-12-2021

Het zal u niet ontgaan zijn dat de cybermarkt in beweging is. Het aantal schadeclaims is het laatste anderhalf jaar explosief gestegen. Met name gijzelsoftware (waarbij het systeem vergrendeld wordt en pas na betaling van een losgeldsom vrijgegeven wordt) laat een enorme stijging zien. Ook

Lees verder
26-10-2022

Nieuw: gecombineerde cyber- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Zurich

Zurich heeft in samenwerking met Turien & Co een gecombineerde cyber- en bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering op de markt gebracht.  Om te bepalen of uw onderneming voor dit product in aanmerking komt gelden de volgende criteria; Uw organisatie is een stichting, vereniging of B.V. De omzet bedraagt niet

Lees verder
16-02-2023

Markel start samenwerking met Kennedy Van der Laan voor haar cyberverzekering

Markel gaat samenwerking aan met Kennedy Van der Laan voor haar cyberverzekering.   Dinsdag 17 januari jl. vond de officiële kick-off plaats van de samenwerking tussen Markel Nederland en Kennedy Van der Laan ten aanzien van de cyber respons dienstverlening die Markel biedt op haar cyberverzekering.

Lees verder
03-03-2023

Cyberverzekeringen: vergelijkbaarheid vraagt aandacht van verzekeraars

Het is moeilijk om cyberverzekeringen onderling te vergelijken, onder meer door complexiteit van het risico en de voorwaarden. Het is van belang dat de sector gezamenlijk bekijkt hoe zij kan bijdragen aan de onderlinge vergelijkbaarheid van het productaanbod. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM)

Lees verder